Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Yritystarinat

Yritystarinoissa asiakkaamme kertovat, millaista apua he ovat saaneet yrityskehittäjiltämme sekä hanketoiminnastamme yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

"Witas auttoi suunnistamaan lomakeviidakossa"

– Ira Peltomäki ja Miki Kokkonen, VTS Bowling

Keilahalliyrittäjät Ira Peltomäki ja Miki Kokkonen saivat Witaksesta hyvän kumppanin osakeyhtiönsä perustamiseen. Apua tarvittiin etenkin lomakkeiden täyttämiseen ja laskelmien tekemiseen.

"Witaksen asiantuntemus auttoi eri vaiheissa"

– Anneli Williams ja Sirpa Laitinen, Koto Hotelli Pihtipudas Oy

Sirpa Laitinen ja Anneli Williams pääsivät sisälle hotelliyrittäjyyteen ja budjetointiin Kehittämisyhtiö Witaksen tuella. Parhaillaan yhteistyö jatkuu matkailuhankkeessa.

"Witas hoiti investointituen haun nopeasti ja joustavasti"

– Sammalpeuhojen ja Koivurannan perhekotien yrittäjät

Kinnulalaisen Sammalpeuhojen perhekodin yrittäjät antavat Witakselle kiitosta yrityksen onnistuneesta investoinnista: lapset ja nuoret saivat uuden, hienon ulkoliikuntapaikan.

"Witakselta löytyi luottopelaaja tukien hakuun"

– Timo Manninen, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy

Yrittäjä Timo Manninen antaa Kehittämisyhtiö Witakselle osakiitoksen siitä, että hänen liitereitä rakentavan yrityksensä toiminta on lähtenyt lentoon. Erityisen tärkeää on apu tukihakemusviidakossa ja yrityksen kasvupolulla.

"Witas oli korvaamaton apu sukupolvenvaihdoksessa"

– Lauri Pekkarinen, Anttilan tila

Viitasaarelaisen Lauri Pekkarisen merkittävä matka Anttilan tilan isännäksi onnistui Kehittämisyhtiö Witaksen viitoittamaa reittiä pitkin. Sukupolvenvaihdoksen jälkeenkin linjat ovat olleet kuumina.

"Meillä on kova luotto Witaksen osaamiseen"

– Marika ja Ville-Veikko Piispanen, Juholan tila

Kinnulan Muholan kylällä sijaitsevaa Juholan tilaa on kehitetty viime vuosina merkittävästi. Nuorten  yrittäjien tärkeänä apuna lupa- ja liiketoimintasuunnitelma-asioissa on ollut Kehittämisyhtiö Witas.

"Ilman Witas olisin ollut pulassa kaikkien uusien asioiden edessä"

– Iina Kumpulainen, Hoitola Kauniina

Tarkkaa tietoa liiketoiminnasta ja kannustusta epäröinnin hetkellä. Ne olivat Kehittämisyhtiö Witaksen korvaamaton tuki tuoreelle kauneusalan yrittäjälle Iina Kumpulaiselle. Korona-aikanakin yhteys toimi.

HYVY-yrittäjätarinat

Pallo on yrittäjällä!

Olemme heittäneet keltaisen HYVY-hyvinvointipallon yli sadalle Saarijärven–Viitasaaren seutukunnan yksin- ja mikroyrittäjälle ja herätelleet heitä tiedostamaan oman hyvinvoinnin merkitys yrityksen arkeen ja menestymiseen.

HYVY on vuosien 2019 – 2021 aikana tarjonnut yrittäjille muun muassa hyvinvoinnin yksilö- ja ryhmävalmennuksia stressinhallinnasta, liikunnasta ja ravitsemuksesta sekä yrittäjän ajanhallinnasta.

ESR
VipuvoimaaEU
ELY

HYVY pisti ajankäyttöni uusiksi​

– Teppo Jämsén, Untisen tila

Kun pihtiputaalainen maatalousyrittäjä Teppo Jämsén eritteli HYVY-työnohjauksessa ajankäyttöään, oman elämän kuormitustekijät selkiytyivät. Samalla kirkastui ajatus siitä, mihin aikansa haluaa käyttää.

HYVY tarjosi hienoja yrittäjien kohtaamisia

– Aino Kankaanpää, Kantolan tila

Saarijärveläinen maatalousyrittäjä Aino Kankaanpää arvostaa HYVYssä erityisesti muiden yrittäjien kohtaamista. Tiimin tiivis yhteys ja oma pysähtymisen opetteleminen kantavat häntä vielä pitkään.

HYVY pisti unen seurannan uuteen uskoon

– Arto Kallio, AK-isännöinti

Isännöintiyrittäjä Atro Kallio Kannonkoskelta innostui HYVY-valmennuksen jälkeen hankkimaan kellon, jonka avulla hän seuraa unensa laatua. Hän myös patistaa itseään nukkumaan iltaisin entistä aiemmin.

Heitin HYVYssä hyvästit suorittamiselle

– Ulla Jylhä-Juvonen, Parturi-Kampaamo Kutri

Kampaamoyrittäjä Ulla Jylhä-Juvonen Viitasaarelta tajusi HYVY-valmennuksessa, että hän on ollut vuosikymmenien ajan suorittaja niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Nyt hän opettelee hetkessä elämistä.

HYVYn ansiosta oivalsin muutoksen merkityksen

– Outi Lahti, Paavolan tila

Maatalousyrittäjä Outi Lahti Karstulasta huomasi, että hänen muutosnihkeytensä kääntyi HYVY-valmennuksessa muutospositiivisuudeksi. Nyt maailma tuntuu olevan täynnä uusia mahdollisuuksia.

HYVY kannusti seuraamaan unen laatua

– Jaakko Uusitalo, Korjaamo Uusisalo J.A

Kyyjärveläinen korjaamoyrittäjä Jaakko Uusisalo innostui HYVY-koulutuksessa älykellon käyttäjäksi ja alkoi seurata palautumistaan ja unensa laatua. Molemmat ovat nyt parantuneet pienin askelin.

HYVY herätteli syömään oikein ja huilimaan

– Jenni Numminen, Karkausmäen Kammari

Kinnulalainen majoitusalan yrittäjä Jenni Numminen jäi koukkuun ruokapäiväkirjan pitämiseen HYVY-valmennuksessa. Sieltä hän ammensi monia hyviä vinkkejä myös vireystason hallintaan.

HYVYn työnohjaus opetti minut puhumaan

– Teemu Hietalaakso, Teemun Hierontapalvelu

Viitasaarelainen hierojayrittäjä Teemu Hietalaakso koki HYVY-hankkeen tarjoamassa työnohjauksessa elämää suuremman oivalluksen: hän puhui ensimmäisen kerran omista tunnoistaan toisen ihmisen kanssa.