Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Miten lähteä liikkeelle vastuullisuustyössä? Työpajat yrityksille syksyllä 2024

Miten lähteä liikkeelle vastuullisuustyössä? Työpajat yrityksille syksyllä 2024

Mietitkö sinäkin mitä vastuullisuus oikein tarkoittaa? Tuntuuko termit oudoilta ja liikkeellelähtö vaikealta? Ei huolta – yhdessä pääsemme liikkeelle!

Seutujen välinen muutos- ja kasvuohjelma.
Syksyllä 2024 järjestetään kolmen vastuullisuustyöpajan sarja. Tervetuloa mukaan!

Järjestämme kolmen työpajan sarjan vastuullisuustyöstä kiinnostuneille yrityksille. Työpajoissa otetaan ensimmäisiä askeleita vastuullisuuden parissa ja tutustutaan muihin samoja kysymyksiä pohtiviin yrityksiin. Myös vastuullisuustyön aloittaneet yritykset ovat tervetulleita mukaan. Työpajat ovat avoimia Sydänsuomessa-alueella, Saarijärvellä sekä Kaustisen seudulla toimiville yrityksille.

1. työpaja ke 4.9.2024 klo 8–10, Karstula / Ensiaskeleet vastuullisuustyöhön
2. työpaja ti 8.10.2024 klo 8–10, Digikeskus, Viitasaari / Vastuullisuusviestinnän ABC
3. työpaja ke 20.11.2024 klo 8.30–10 HUBteekki, Pihtipudas / Miten asiat ovat edenneet yrityksessä?

Ensimmäisessä työpajassa ke 4.9.2024 kuulemme yritystarinan vastuullisuustyön alkutaipaleesta. Esimerkin innoittamana pohdimme, mitä vastuullisuus omassa yrityksessä tarkoittaa sekä mikä siinä on meille ja sidosryhmillemme olennaista.

Toisessa työpajassa ti 8.10.2024 kuultava puheenvuoro auttaa näkemään, kuinka yrityksistä löytyy jo tehtyjä vastuullisuuteen liittyviä toimia ja miksi niistä kannattaa viestiä. Puheenvuoron jälkeen keskustelemme oman yrityksen toiminnasta – mitä olemme tehneet ja miten voisimme kertoa jo tehdyistä asioista.

Kolmas työpaja ke 20.11.2024 on vertaistapaaminen, jossa käymme läpi, miten ensimmäiset askeleet ovat sujuneet – mitä olemme oppineet ja mitä uusia ideoita on syntynyt.

Työpajoihin voit osallistua paikan päällä tai etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Myös pienryhmätyöskentelyyn on mahdollista osallistua etänä.

Ilmoittaudu mukaan vastuullisuustyöpajoihin (forms.office.com).

Lisätietoja;
Ville Keränen, puh. 044 537 2507, ville.keranen@witas.fi, Seutujen välinen muutos- ja kasvuohjelma
Juho Liimatainen, puh. 040 481 1234, juho.liimatainen@viitasaari.fi, Pohjoisen Keski-Suomen ympäristösuunnitelma

Työpajasarjan järjestävät yhteistyössä ympäristöministeriön rahoittama Pohjoisen Keski-Suomen ympäristösuunnitelma -hanke sekä Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan liittojen Euroopan unionin Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) osarahoittama Seutujen välinen muutos- ja kasvuohjelma.

Pohjoisen Keski-Suomen ilmastosuunnitelma hanke.
semukas, seutujen välinen muutos- ja kasvuohjelman logot: Euroopan unionin osarahoittama, Suurhanketoimisto, Kaustisen seutu, Sydänsuomessa, Jyväskyän yliopisto Kokkkolan yliopistokeskus Chydenius, Keski-Pohjanmaan liitto, Keski-Suomen liitto.