Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Keksintöjen Viikko -messutapahtuma järjestetään lokakuussa Viitasaari Areenassa!

Keksintöjen Viikko -messutapahtuma järjestetään lokakuussa Viitasaari Areenassa!

Vuodesta 2007 järjestetty Keksintöjen Viikko -messutapahtuma järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen tuttuun tapaan Viitasaari Areenassa! Perjantaina ja lauantaina 6.-7. lokakuuta 2023 Keksintöjen Viikolla innovaattorit esittelevät ideoitaan ja keksintöjään.

Nyt 17. kerran järjestettävä tapahtuma tuo keksijöiden kanssa kohtaamisiin eri alojen asiantuntijat, potentiaaliset sijoittajat sekä asiakkaat sekä muut yhteistyökumppanit. Kehittämisyhtiö Witas Oy:n toimitusjohtaja Tapani Laitinen kertoo, että Keksintöjen Viikon järjestämisestä Viitasaari Areenassa on hyvät kokemukset koronaa edeltäneeltä ajalta.

“Kasvokkain kohtaamisessa ja keksintöjen näkemisessä konkreettisina tuotteina, palveluina ja esimerkkeinä on merkittäviä hyötyjä. Suuri osa innovaatiopolusta on ihmisten välistä vuorovaikutusta, jota haluamme edelleen olla edistämässä tuomalla eri tahoja samalle areenalle”, Tapani Laitinen iloitsee.

Maailmaa monin tavoin mullistanut korona muutti myös Keksintöjen Viikkoa. Koronan vuoksi kolmen edellisen vuoden tapahtumat on järjestetty etäyhteyksin muun muassa virtuaalitodellisuuden AltspaceVR-ympäristössä.

“Virtuaaliset tapahtumat ovat tuoneet uudenlaisia ajatuksia ja kokemuksia, joista on ollut paljon hyötyä näkökulmien ja mahdollisuuksien hahmottamisessa”, Laitinen kommentoi viime vuosien kokemuksia.

Kuten koko tapahtuman historian ajan, Keksintöjen Viikon pääjärjestäjät ovat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki. Witas on ollut täysin kaupungin omistama yhtiö kuluvan vuoden alusta lähtien, joten yhteistyö on entistäkin tiiviimpää.

Keksintöjen Viikko on olennainen osa Viitasaaren imagoa modernina maaseutukaupunkina, jossa arvostetaan sekä sivistystä että kekseliästä yritteliäisyyttä. Viitasaaren kaupunginjohtaja Helena Vuopionperä-Kovasen mukaan kaupunkiorganisaatiossa on haluttu, että Keksintöjen Viikko -tapahtuma järjestetään paikan päällä.

“Keksijöiden ja muiden tahojen Viitasaari Areenaan saapuminen edistää myös paikallisen elinkeinotoiminnan edellytyksiä. Samalla myös alueen vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille on tarjolla mielenkiintoinen yhdistelmä ohjelmaa, jota ei ole tarjolla missään muualla”, Vuopionperä-Kovanen kannustaa.

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka avulla Witas ja Viitasaaren kaupunki tarjoavat osallistujille mahdollisuuden kehittää ja esitellä ideoita ja keksintöjä.

“Keksintöjen kehittämiseen ja kaupallistamiseen on saatavilla apua eri asiantuntijoilta. Aiempien vuosien tapaan näitä henkilöitä on tavattavissa tapahtumassa ja kontaktiverkoston avulla keksijät voivat tavoittaa vielä laajemman joukon. Lisäksi me yrityskehittäjät Witaksella autamme yrityksen perustamisessa Viitasaarelle, rahoitusvaihtoehtojen kartoittamisessa sekä sijoittumisessa alueelle”, kertoo Witaksen yrityskehittäjä Marko Piispanen.

Tärkeä osa Keksintöjen Viikkoa on myös mielenkiintoinen ohjelma, jota on tarjolla niin laajalle yleisölle kuin keksijöille. Vuoden 2023 tapahtuman pääpuhujana on julkisuudesta tunnettu Henkka Hyppönen, joka puhuu kaikkia innostavalla tavalla muun muassa tekoälystä.

Lisätietoja tapahtumasta

Kehittämisyhtiö Witas Oy
witas.fi/keksintojenviikko
keksintojenviikko[at]witas.fi

Tapani Laitinen, toimitusjohtaja, 040 152 0112, tapani.laitinen[at]witas.fi
Elina Mäkinen, yrityskehittäjä, 040 714 4505, elina.makinen[at]witas.fi
Marko Piispanen, yrityskehittäjä, 044 577 6384, marko.piispanen[at]witas.fi