Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

KEXRI

VipuvoimaaEU
EAKR

KEXRI – Keskisuomalainen XR-osaamisen innovaatioekosysteemi

Toimenpiteillä rakennetaan Keski-Suomeen XR-osaamisen innovaatioekosysteemi, joka yhdistää paikalliset elinkeinoelämän, tutkimuksen ja kehityksen, sekä koulutusalan toimijat ja rakentaa maakunnan osaamista virtuaalitodellisuuksien ja lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä eri toimialoilla. Ekosysteemi luo yhtäältä uudenlaisia kestävän kehityksen mukaisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä osaamisinnovaatioita. Päätuloksena syntyy XR-osaamisen innovaatioekosysteemi: monenlaisia asiantuntijuuksia yhdistävä reaalimaailman osaaja- ja yhteistyöverkosto sekä sen virtuaalinen toimintaympäristö.

Kexrin projektipäällikkönä toimi Kirsi Niskanen.

Mikä ihmeen XR?

Tutustu aiheeseen lisää osoitteessa kexri.io.

Witas-rahoitus-vihreä

Rahoittajat

Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toteuttajaorganisaatiot

Toteuttaja-ikoni-vihreä-2-witas

Toteuttajat

Hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajina Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK, Jyväskylän yliopisto, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä / Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE sekä Äänekosken Kehitys Oy

Kalenteri-ikoni-vihreä-2-witas

Toteutusaika

1.5.2021 – 30.6.2023

Mitä XR on? Mitä hyötyä siitä on yrittäjälle? Miten sitä voidaan käyttää?

XR-toimijan käsikirja

XR-toimijan käsikirja tarjoaa perustietoa laajennetusta todellisuudesta ja sen hyödyntämisestä tiiviissä ja käytännönläheisessä muodossa – olipa XR:n soveltaminen juuri nyt itselle ajankohtaista tai ei. Käsikirja on toteutettu KEXRI-hankkeessa, jonka rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä kuusi toteuttajaorganisaatiota.

Tavoitteet

  • Kasvanut tieto ja ymmärrys XR-osaamisesta, osaamistarpeista ja XR:n soveltamismahdollisuuksista eri toimialoilla ja konteksteissa.
     
  • Virtuaalitodellisuuteen rakennettu innovaatioekosysteemin toimintaympäristö, joka tekee keskisuomalaiset XR-toimijat näkyviksi kansallisesti sekä toimii osaamiskeskittymän toiminta-alustana.

  • Kohderyhmien tietoisuus XR:n hyödyntämismahdollisuuksista on kasvanut ja XR-teknologioiden hyödyntämiseen on saatavilla tukea. Yritysten sekä tuki- ja koulutuspalveluiden toimijoita saadaan mukaan kehittämään digikyvykkyyttä osana innovaatioekosysteemiä. 
  • Uudet käytänteet, mallit ja osaaminen paikallisten XR-asiantuntijoiden suorituskyvyn kehittämiseksi: virtuaalitodellisuuden palvelumuotoilu ja fasilitointi, yrityksiä palvelevat koulutuskonseptit ja osaamisen kehittämisen mallit, XR-tapahtumat, sekä mallit XR-teknologioiden hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä eri toimialoilla. Käytänteet, toimintamallit, konseptit ja XR:n hyödyntämiseen liittyvä osaaminen julkaistaan yleisesti hyödynnettäväksi XR-toimijan käsikirjaksi.
     
  • Vahvistunut yhteistyö ja uudet toimintamallit koulutus- ja kehitysorganisaatioiden ja elinkeinoelämän välillä. Vahva, monialainen osaajaverkosto turvaa innovaatioekosysteemin toiminnan jatkuvuuden ja sen laajenemisen, sekä osaamisen edelleen kehittymisen.
Witas Oy logo
JAMK
JYU jyväskylän yliopisto
POKE_perus
KARSTULANSEUTU
Äänekosken-kehitys