Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » YrityskaupaKS vahvistaa yritysten myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomessa

YrityskaupaKS vahvistaa yritysten myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomessa

YrityskaupaKS-hankkeen toimenpiteillä vahvistetaan keskisuomalaisten yritysten myyntikuntoa, tuetaan yrityskauppoja ja tehdään työtä yritysten omistajanvaihdosten sujuvoittamiseksi koko Keski-Suomessa.

Myyjän polulla tavoitteena on kasvattaa yrityksen myyntikuntoa ja laajentaa myynnin mahdollistavia myyntiverkostoja. Ostajan polulla autetaan ostajia ja myyjiä kohtaamaan ketterämmin sekä koulutetaan yrityksen ostajia.

YrityskaupaKS-hankkeen toiminta käynnistyi 1.2.2024 ja sen toteuttavat yhdessä Keski-Suomen Yrittäjät Ry ja Sydänsuomessa-alueella pohjoisessa Keski-Suomessa Kehittämisyhtiö Witas Oy. Omistajanvaihdosasiantuntijana toimii Tarja Vartiainen Kehittämisyhtiö Witakselta ja projektipäällikkönä Markus Johansson Keski-Suomen Yrittäjistä.

”YrityskaupaKS on ollut erittäin odotettu jatkotoimenpide viime vuonna päättyneelle OmistajaKS-hankkeelle. Ensimmäiset yhteydenotot alueen yrittäjiltä tulivat heti ensimmäisenä päivänä”, kertoo Tarja Vartiainen Witakselta.

Toimenpiteillä kehitetään lisäksi yrityskauppojen parissa toimivaa laajaa asiantuntijaverkostoa sekä kuntien tärkeää roolia yritysten omistajanvaihdoksissa.

“Työskenneltyämme edellisen hankkeen myötä parisen vuotta tiiviisti pohjoisen Keski-Suomen yrittäjien ja yrityskehittäjien parissa havaitsimme, että erityisesti pienet maaseutukunnat tarvitsevat nyt digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia tuoda aluetta ja alueen yrittäjiä pontevammin esille. Mahdollisuudet saada lisää näkyvyyttä ja houkutella alueelle sijoittuvia yritysostajia paranevat huomattavasti, kun yhdistetään pienempien kuntien rajallisia resursseja ja lisätään luovaakin yhteistyötä yritysostajien tavoittamiseksi”, Vartiainen toteaa.

Yhtenä osa-alueena on pienempien maaseutukuntien omistajanvaihdososaamisen kehittäminen ja toimenpiteiden lopputulemana valmistuu ainutlaatuinen omistajanvaihdosten kuntamalli.

”Sydänsuomessa-alueen seitsemän kuntaa otetaan tiiviisti mukaan kuntamallin kehittämiseen ja pilotointiin. Pilottikuntien kanssa toteutetaan mm. yhteistyössä digikampanja, jossa kohtautetaan yritysten ostajia ja myyjiä”, kertoo Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja Tapani Laitinen.

”Jos oman yrityksen myyntikunnon nykytila mietityttää tai yrityksen ostaminen kiinnostaa, kehotamme niin yrityksen myymistä suunnittelevia kuin ostajiakin ottamaan yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä”, Vartiainen vinkkaa.

 

Kaksi henkilöä istumassa.
Sydänsuomessa-alueella YrityskaupaKS-hankkeessa työskentelevät viestintä- ja projektikoordinaattori Kirsti Kaakkurivaara ja omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen.

YrityskaupaKS – myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomeen -ryhmähankkeen (ESR+) toteuttavat yhdessä Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Keski-Suomen Yrittäjät Ry. Toiminta on Euroopan unionin osarahoittama Euroopan sosiaalirahastosta. Rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja kumppaneina toimivat Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keulink Oy, Laukaan Kehitysyhtiö Oy, Äänekoski sekä Sydänsuomessa-alueelta Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Lisätietoja:
Tarja Vartiainen, omistajanvaihdosasiantuntija
puh. 050 541 5499, tarja.vartiainen[at]witas.fi

Euroopan unionin osarahoittama logo.