Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » ”Tekemisen meininki on mahtava” – Viitasaaren kaupungilla ja Keski-Suomen liitolla on useita yhteisiä teemoja

”Tekemisen meininki on mahtava” – Viitasaaren kaupungilla ja Keski-Suomen liitolla on useita yhteisiä teemoja

”Tekemisen meininki on mahtava ja se on tärkeintä, Viitasaarella on positiivinen kulma asioihin”, totesi maakuntajohtaja Pekka Hokkanen kuultuaan kaupungin ajankohtaisista teemoista. Keski-Suomen liitto vieraili Viitasaarella perjantaina 13.10.2023, jolloin kaupungin ja sen tytäryhtiöiden edustajat esittelivät tulevaisuuden näkymiä ja toisaalta Viitasaarella onnistuneesti toteutettuja kokonaisuuksia.

Viitasaarelaistahot antoivat puolestaan kehuja maakuntaliitolle siitä, miten hyvin Keski-Suomessa kuntien ja liiton välinen yhteistyö toimii. Liitto on myös hankerahoitukseen liittyvissä ratkaisuissaan onnistunut erinomaisesti, mikä näkyy esimerkiksi maakuntaan myönnetyn JTF-rahoituksen määrässä.

Mirva Jäntti kertoo Digikeskus-kokonaisuudesta. Valokuva: Viitasaaren kaupunki

Tapaamisen perusteella maakuntaliiton sekä kaupungin tavoitteet ja toisaalta työtä vaativat teemat ovat monelta osin yhteneväisiä. Esimerkiksi erilaisten valtakunnallisten rahoituksen ja tukialueiden ennakoidut muutokset voivat vaikuttaa merkittävästi niin Viitasaaren kuin koko Keski-Suomen investointeihin sekä kasvunäkymiin. Alueen rahoitukseen liittyvä edunvalvonta on maakuntaliitolle tärkeässä roolissa ja myös kaupunki tuo asiaa omissa kannanotoissaan esiin.

Maakuntakaava 2040 on maakunnallisesti suuri, merkittävä asia jota on Keski-Suomen liitossa työstetty pitkään. Siinä tehtävät päätökset vaikuttavat Viitasaarella esimerkiksi liikenneväyliin sekä mahdollisiin tuulivoimasuunnitelmiin. Viitasaari on jättänyt kaavan eri vaiheissa lausuntoja. Pekka Hokkanen kertoi tavoitteena olevan, että maakuntakaava esitetään maakuntavaltuustolle hyväksyttäväksi tämän vuoden joulukuussa.

Wiitaseudun Yrityspalvelun toimitusjohtaja Sampo Siik esitteli Wiilo-logistiikkakeskuksen JTF-rahoituksella toteutettavaa infrahanketta. Keskustelussa käytiin kokonaisuutta läpi ja todettiin, että tällaisella hankerahoituksella toteutettavaksi poikkeuksellisen suuri, lähes 4,5 miljoonan hanke vastaa moniin erilaisiin tavoitteisiin. Viitasaarella sen sijainti on erinomainen Nelostien ydinkäytävän ja Sinisen tien risteyspaikkakunnalla. Tämän merkitys on tuotu myös maakuntakaavaan kaupungin antamissa lausunnoissa.

Kaupungin ja Kehittämisyhtiö Witaksen yleisten näkymien lisäksi Keski-Suomen liiton edustajille esiteltiin Sydänsuomessa-alueyhteistyötä sekä Digikeskusta, jossa on hankkeella saatu käyntiin ainutlaatuista toimintaa. Keski-Suomen liiton edustajat osallistuivat Viitasaarella myös Isoahontien uuden yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän avajaisiin.

Teksti ja valokuvat: Viitasaaren kaupunki
viitasaari.fi/tekemisen-meininki-on-mahtava-viitasaaren-kaupungilla-ja-keski-suomen-liitolla-on-useita-yhteisia-teemoja/

Viitasaaren kaupungin, Keski-Suomen liiton ja ELY-keskuksen edustajia sekä kansanedustaja Anne Kalmari kokoontuivat 13.10.2023 Viitasaarella. Kuva: Viitasaaren kaupunki