Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Sydänsuomessa etsitään yrityksiä ja organisaatioita, jotka voivat hyötyä kansainvälisistä osaajista

Sydänsuomessa etsitään yrityksiä ja organisaatioita, jotka voivat hyötyä kansainvälisistä osaajista

Lokakuussa 2023 Sydänsuomessa-alue sai 100 avointa hakemusta kansainvälisiltä opiskelijoilta, jotka osallistuivat JAMK Talent Boost -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on löytää JAMKin ja JYU:n opiskelijoille mahdollisuuksia, kuten harjoittelu- tai työpaikkoja, Keski-Suomessa. Viitasaaren ja Karstulan matkoilla opiskelijat tutustuivat pohjoisen Keski-Suomen elämään ja yrityksiin.

Sydänsuomessa etsitään nyt yrityksiä ja organisaatioita, jotka voivat hyötyä kansainvälisistä osaajista. Opiskelijat ovat seuraavista koulutusohjelmista: liiketalouden ja taloustieteen koulutusohjelma, majoitus- ja ravitsemisala ja matkailu, osto- ja logistiikka, tieto- ja viestintätekniikka, automaatio ja robotiikka sekä terveydenhuolto/hoitotyö. Opiskelijoilla on erilaiset taidot ja kiinnostuksen kohteet, joilla he voivat edistää Sydansuomessa toimivien yritysten menestystä. Vaikka kaikki he puhuvat englantia, he ovat innokkaita työskentelemään myös suomen kielen parissa, sillä suurimmalla osalla heistä on B1-B2-kielitaito. Useimmat heistä ilmoittivat olevansa kiinnostuneita muuttamaan pohjoiseen Keski-Suomeen.

Opiskelijoita houkuttelee alueelle työn lisäksi myös yrittäjyys. Osa heistä on kiinnostunut peli- ja tietoviestintäalasta. Viisikymmentäviisi heistä on myös valmis ottamaan vastaan kouluun liittyviä tehtäviä ja kesätöitä. Opiskelijat voivat saada esimerkiksi opintopisteitä tehdessään tehtäviä yrityksille.

Olemme ottaneet ensimmäisen askeleen tähän suuntaan ottamalla Bel de Leonin Filippiineiltä harjoitteluun. Hän on kauppatieteiden opiskelija JYU:sta ja tekee parhaillaan harjoittelua Witas Oy:ssä ja Sydänsuomessa. Hän vastaa yritysten ja opiskelijoiden matchmakingista. Lisäksi hän on mukana Sydänsuomen digitaalisessa markkinoinnissa, kuten sosiaalisessa mediassa ja englanninkielisten verkkosivujen sisällöntuotannossa.

Meillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa yritystoimintamme kansainvälisyyttä ja yhteistyötä.

Jos olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä seuraaviin henkilöihin:
Tapani Laitinen, toimitusjohtaja, puh. 040 152 0112, tapani.laitinen@witas.fi
Minna Jaakkola, aluekoordinaattori, Sydänsuomessa, puh. 040 588 1957, minna.jaakkola@witas.fi
Bel de Leon, viestinnän harjoittelija, puh. 040 703 1205, bel.deleon@witas.fi