Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Keksintöjen Viikko 2023 peruutetaan – On aika keksiä Keksintöjen Viikko uudelleen

Keksintöjen Viikko 2023 peruutetaan – On aika keksiä Keksintöjen Viikko uudelleen

Kehittämisyhtiö Witas peruuttaa vuoden 2023 Keksintöjen Viikon. Kehittämisyhtiö päätyi perinteisen tapahtuman osalta vaikeaan ratkaisuun ilmoittautumistilanteen johdosta. Viitasaarella järjestettävällä Keksintöjen Viikolla on koko historiansa ajan olleet keskiössä uudet innovaatiot.

”Nyt näitä varsinaisia tuoreiden keksintöjen näytteilleasettajia on tähän mennessä ilmoittautunut vain vähän verrattuna aiempiin vuosiin. Tästä johtuen emme usko tapahtuman toteutumiseen tavoitteidemme mukaisesti ja kaikkia osapuolia tyydyttävään onnistumiseen”, toimitusjohtaja Tapani Laitinen kommentoi päätöstä.

Keskusteluun tämän vuoden tapahtuman tilanteesta ovat osallistuneet Witaksen työntekijät, yhtiön hallitus ja kehittämisyhtiön omistaja Viitasaaren kaupunki. Tämän vuoden tapahtuma oli tarkoitus järjestää Viitasaari Areenassa 6.-7. lokakuuta.

”Päätös peruuttamisesta on mielestämme parempi tehdä nyt, jotta minimoitaisiin hukkaan mennyt työ kaikilta osapuolilta. Pahoittelemme jo nyt aiheutunutta vaivaa kaikille sidosryhmille, jotka ovat olleet suunnittelussa mukana.”

Keksintöjen Viikko on järjestetty 16 kertaa peräkkäin Witaksen ja Viitasaaren kaupungin yhteistyönä. Tapahtumasta kasvoi maaseudun paras innovaatiotoimintaan keskittynyt yksittäinen tapahtuma. Koronaepidemian ja siitä aiheutuneen epävarmuuden vuoksi tapahtuma järjestettiin vuosina 2020-2022 verkkovälitteisesti.

”Nyt on kuitenkin aika keskustella ja vetää johtopäätöksiä siitä, miten maailma on muuttunut ympärillämme, miten kohdistamme resurssimme uudelleen ja miten voimme tulevaisuudessa luoda alueellemme konkreettisia hyötyjä innovaatiotapahtumalla?” pohtii Tapani Laitinen tulevaisuutta.

Keksintöjen Viikko on järjestetty lähes 20 vuoden ajan, jota voi tällaiselle yksittäiselle tapahtumalle pitää varsin kunnioitettavana elinkaarena. Vaikka vuoden 2023 tapahtuma perutaan, tulevaisuuteen katsotaan suunnitelmallisesti.

”On aika keksiä Keksintöjen Viikko uudelleen. Siihen tarvitsemme kaikkien sidosryhmien näkemyksiä siitä, millaisille tapahtumille on tulevaisuudessa luontaista vetovoimaa ja miten alueen elinvoimaa voidaan tämän teeman ympärillä edistää.”

Tähän mennessä innovaatiotapahtuman järjestämiseen ovat osallistuneet niin kehittämisyhtiön työntekijät, yhteistyökumppaneiden edustajat kuin keksijät.

”Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia Keksintöjen Viikolle osallistuneita. Olemme tavoittaneet suuren joukon innovaatioalan ammattilaisia sekä laajan yleisön keksinnöistä ja tapahtuman muusta ohjelmasta kiinnostuneita”, Laitinen kannustaa.

 

Lisätietoja:
Tapani Laitinen, toimitusjohtaja
puh. 040 152 0112, tapani.laitinen[at]witas.fi