Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen

PÄMÄ – Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen

PÄMÄ-hanke aktivoi Pohjoisen Keski-Suomen alueen maaseudun yrittäjiä kohti uutta liiketoimintaa kuten hevos- ja lammastalous, erikoiskasvit, hoivapalvelut, sivutuotteiden hyödyntäminen, blue- ja green care, maaseutumatkailu, tuotteiden suoramyynti ja jatkojalostus sekä tilojen uusiokäyttö sekä kehittää ja luo uusia yrittäjäverkostoja. Lisäksi järjestetään infotilaisuuksia ja tiluskierroksia, joissa yrittäjille etsitään uusia ajatuksia.

PÄMÄn taustana on Suomen maataloudessa käynnissä oleva vahva rakennemuutos, jonka seurauksena monet tilat pohtivat keinoja, kuinka tilalta voisi saada elannon, jos kotieläintuotanto ollaan lopettamassa tai mahdollisuutta tilan yksikkökoon laajentamiseen ei ole. Yrittäjille tarjotaan tietoa maaseudun uusista liiketoimintamalleista, rohkaisua uuteen liiketoimintaan sekä vahvoja yrittäjäverkostoja toimintansa tueksi.

Projektipäällikkönä toimi Hanna Kaihlajärvi (JAMK), projektiasiantuntijana Marianne Niinikoski (JAMK) ja projektityöntekijänä Miisa Tavaststjerna (Witas Oy).

Toimenpiteissä tuotettu aineisto on julkisesti saatavilla osoitteessa www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/pama

Witas-rahoitus-vihreä

Rahoittajat

Rahoittajina toimi Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta, toteuttajatahot ja pohjoisen Keski-Suomen kunnat

Toteuttaja-ikoni-vihreä-2-witas

Toteuttajat

Hallinnoijana toimi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy

Kalenteri-ikoni-vihreä-2-witas

Toteutusaika

1.3.2019 – 31.12.2020

JAMK
Witas Oy logo