Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen - Tuu ja tee

Tuu-ja-tee
VipuvoimaaEU
EAKR
Keski-Suomen-liitto-logo

Tuu ja tee Sydänsuomessa

Tavoitteena oli kehittää kasvuyritysten pidemmän aikavälin rekrytointitarpeisiin vastaava uusi systemaattinen yhteistoimintamalli, joka suunniteltiin ja jota toteutettiin yhteistyössä yritysten kanssa. Yritykset hakevat joukkoonsa joko valmiita osaajia, erityisasiantuntijoita tai sitten henkilöitä, joilla on valmiuksia ja motivaatiota kouluttautua ja kehittää omaa osaamistaan yrityksen liiketoimintasuunnitelman vaatimusten mukaisesti. Lähes puolet yrityksistä on ilmoittanut, että osaavan työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua joko merkittävästi tai jonkin verran. Kansainvälisiä rekrytointeja ja erityisosaamista tarvitaan kasvuyrityksissä erityisesti viennin ja kansainvälistymisen mahdollistajiksi sekä uusien, innovatiivisten tuotteiden kehittämiseksi.

Toiminnan varsinainen kohderyhmä oli Saarijärven-Viitasaaren alueen pk-sektori ja erityisesti kasvuhaluiset, kansainvälistymisyyteen pyrkivät yritykset toimialariippumattomasti. Välillisenä kohderyhmänä olivat myös ne mikro- ja pk-yritykset, jotka eivät osallistu varsinaisesti hankkeen toimintaan sekä alueelle työllistyvät ihmiset.

Toiminta-alueena oli Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari. Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen oli yksi osa isompaa pohjoisen Keski-Suomen Sydänsuomessa-kokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi Kehittämisyhtiö Karstulanseudun hallinnoima Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen (EAKR) sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKE:n hallinnoima Invest in Staff (ESR).

Projektipäällikkönä toimi Kari Jarvansalo, viestintävastaavana Perttu Sonninen ja Miisa Tavaststjerna sekä projektikoordinaattorina Kirsti Kaakkurivaara.

www.sydansuomessa.fi
www.facebook.com/sydansuomessa
www.instagram.com/sydansuomessa
https://twitter.com/sydansuomessa
https://www.youtube.com/channel/UCkS0OikSsQWurcJEudbnlSw

Witas-rahoitus-vihreä

Rahoittajat

Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä kunnat

Toteuttaja-ikoni-vihreä-2-witas

Toteuttajat

Hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja se toteutetaan yhteistyössä Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n, Kannonkosken kunnan sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa

Kalenteri-ikoni-vihreä-2-witas

Toteutusaika

1.8.2019 – 31.12.2021

Witas Oy logo
Kannonkoski logo posa
KARSTULANSEUTU
POKE_perus