Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Ideat hankkeiksi – tarjolla jättipotti Sydänsuomen kehittämiseen

Ideat hankkeiksi – tarjolla jättipotti Sydänsuomen kehittämiseen

Euroopan oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF tuo potkua kehittämiseen ja investointeihin. Uusi Sydänsuomen Pikastartti -hanke auttaa alueen kuntia jalostamaan kehitysideat yhteishankkeiksi.

Kyteekö mielessäsi idea, joka veisi omaa kuntaasi ja laajemmin pohjoista Keski-Suomea kohti parempaa tulevaisuutta? Euroopan unionin oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF tuo tarjolle uusia rahoituksen mahdollisuuksia kehittämiseen ja investointeihin.

Sydänsuomen kunnat eli Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari ovat käynnistäneet yhdessä Sydänsuomen aluekehitystyölle pikastartti -hankkeen, joka auttaa alueen kuntia jalostamaan kehitysideat yhteishankkeiksi. Lisäksi hanke välittää tietoa JTF-rahoituksen mahdollisuuksista alueen yrityksille.

− JTF-rahasto tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia Sydänsuomen strategisten tavoitteiden edistämiseen. Meillä on kaikki mahdollisuudet saada sen myötä lisää puhtia ennakointiin, sykettä yritystoimintaan ja erottuvuutta edelläkävijyydestä, Sydänsuomen aluekoordinaattori Minna Jaakkola sanoo.

Työpajoissa etsitään yhteisiä kehittämisideoita

Hankeasiantuntija Hanna Moilanen on aloittanut työt Sydänsuomen kehittämistyön sparraajana tammikuun alussa. Tarkoitus on kääriä hihat saman tien ja saada ensimmäiset hankehakemukset valmiiksi kevättalvella aukeavaan JTF-rahoitushakuun.

− Järjestämme alkuvuodesta työpajoja, joissa kokoamme kehittämistarpeita ja kehittämisideoita. Sparraan ideointia ja kirjoitan hankehakemuksia. Olen käytännössä kuntien yhteinen työrukkanen, jotta saamme mahdollisimman paljon JTF-rahaa alueelle heti alusta lähtien, Moilanen sanoo.

Hanna Moilanen siirtyi Sydänsuomen kuntien palvelukseen Diakonia-ammattikorkeakoulusta, jossa hän on työskennellyt viestinnän ja kehittämisen asiantuntijana. Aiemmin hän on toiminut viestintäalalla yrittäjänä.

− Mielestäni kehittämishankkeet kannattaa rakentaa niin, että niistä saadaan aitoja ratkaisuja ruohonjuuritason aitoihin ongelmiin. Ensimmäinen mielikuvani Sydänsuomesta on vahva tekemisen meininki ja halu etsiä ratkaisuja. Tällaiseen porukkaan on innostavaa tulla mukaan.

Sydänsuomen Pikastartti auttaa Sydänsuomen kuntia jalostamaan kehittämisideat hankesuunnitelmiksi. Lisäksi hanke välittää tietoa JTF-rahoituksen mahdollisuuksista alueen yrityksille. Kehittämistyössä ovat mukana Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Pihtiputaan kunnat sekä Viitasaaren kaupunki. Toimenpiteiden toteutusaika on 1.12.2022–31.5.2023. Hanketta hallinnoi Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy ja rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Lisätietoja antaa hankeasiantuntija Hanna Moilanen, hanna.moilanen[at]karstulanseutu.fi tai 040 548 0582.