Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Blogi – Digikeskuksen sohvalta Witas Oy:n harjoittelijaksi

Blogi – Digikeskuksen sohvalta Witas Oy:n harjoittelijaksi

Hei, olen Bel ja etsin paikkaani Sydänsuomesta.

Hei, nimeni on Bel ja olen toisen vuoden opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Suomeen tulo vuonna 2022 oli minulle helppo nakki. Hakemuksesta haastatteluun ja opiskelupaikan vahvistamiseen asti se tapahtui käden käänteessä. Kuten kaikki muutkin kansainväliset opiskelijat, olin myös minä etsimässä mahdollisuuksia ja mahdollista integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Olipa kyse sitten osa-aikatyöstä tai harjoittelupaikasta, pyrin sinnikkäästi löytämään mahdollisuuden tulla ”yhdeksi” yhteiskunnan kanssa. Tulinhan Filippiineiltä asti, eikä olisi pahitteeksi kokeilla täällä Suomessa jotain muutakin kuin opiskelua.

Olen osallistunut uramessuille, ilmoittautunut uutiskirjeisiin ja etsinyt työpaikkoja eri nettisivuilta. Tein kaiken tämän samalla, kun suoritin erilaisia kursseja digitaalisen markkinoinnin ja yritysviestinnän koulutusohjelmaani varten. Lähetettyäni satoja ansioluetteloita eri yrityksiin vuodesta 2022 lähtien, sain hylkäyskirjeitä aamiaiseksi ja lounaaksi, joskus jopa päivällisaikana. Se ei ollut miellyttävä kokemus, varsinkaan kaltaiselleni henkilölle, joka on työskennellyt yli kymmenen vuotta kotimaassaan.

Viime kuukausien aikana Suomi on opettanut minulle, miten tulla nöyräksi ja sinnikkääksi ja samalla asettaa hyvinvointini etusijalle. Olen oppinut, miten suomalaiset huolehtivat työn ja vapaa-ajan tasapainosta. Olen myös nähnyt, miten he keskittyvät työhön samalla kun huolehtivat perheestään. Tämä on jotain sellaista, mitä ei harjoiteta kotona. Olen kotoisin paikasta, jossa ylitöitä ylistetään ja vapaapäivien perumista pidetään sankaritekona.

Tulin entistä uteliaammaksi siitä, miten suomalaiset työskentelevät. JAMKin Talent Boost -ohjelman ansiosta pääsin eri paikkakunnille pohjoiseen Keski-Suomeen tutustumaan eri kaupunkeihin ja työmahdollisuuksiin. Viime lokakuussa 2023 minulla oli mahdollisuus vierailla Viitasaarella.

Digikeskuksessa kaltaiseni opiskelijat istuivat sohvalla ja tuoleilla ja kuuntelivat yritysten edustajien esityksiä. Jostain markkinoinnillisesta tai psykologisesta lähestymistavasta tunsin yhteyttä Sydänsuomessa-brändiin. Lopulta löysin itseni keskustelemasta aluekoordinaattori Minna Jaakkolan kanssa. Juttelimme alueen mahdollisuuksista ja siitä, miten alue on avoin kansainvälisille osaajille.

Kuukausien kuluessa osallistuin muihin Talent Boost -matkoihin ja sain tietää yhä enemmän ja enemmän näistä viehättävistä kaupungeista. Yhteydenpitoni Minnaan ei päättynyt Viitasaarella, sillä näin hänet uudelleen Karstulassa toisella matkalla. Pidimme linjamme auki ja keskustelimme mahdollisesta harjoittelusta Sydänsuomessa.

Joulukuussa kävi selväksi, että voisin olla harjoittelijana ja auttaa rekrytoinnissa ja digitaalisessa markkinoinnissa. Olin innoissani siitä, että se toteutuisi. Kun pari viikkoa oli omistettu JYU:n ja Witaksen kanssa tehtäville paperitöille, allekirjoitimme vihdoin sopimuksen. Tammikuun 15. päivänä 2024 minusta tuli virallisesti osa Witas Oy:tä ja tulen työskentelemään Sydänsuomessa.

Jälkikäteen ajateltuna en odottanut, että minulla olisi mahdollisuus työskennellä suomalaisen yrityksen kanssa, kun otetaan huomioon tilanteeni, ja se, että olen vielä opiskelija, ja taustani EU:n ulkopuolisena kansalaisena. Haluan kiittää Minnaa ja Witas Oy:n toimitusjohtaja Tapani Laitista luottamuksesta.

Tämä on ollut ensimmäinen viikkoni. Toistaiseksi arvostan sitä lämmintä vastaanottoa, jonka tiimi on minulle tarjonnut. On totta, että jos on sinnikäs ja yrittää katsoa pidemmälle, huomaa, että mahdollisuuksia on niin paljon. Olen innoissani siitä, mitä tulen tekemään seuraavien kahden kuukauden aikana! Projektin, jonka parissa työskentelen, avulla otamme yhteyttä useampiin JAMKin ja JYU:n opiskelijoihin ja etsimme heille mahdollisia mahdollisuuksia. Todellakin, se on ”vähän parempaa periferiassa”.

Viitasaarella 22.1.2024

Bel de Leon
Communications intern / viestinnän harjoittelija
bel.deleon[at]witas.fi