Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Witas Oy » Ajankohtaista » Yrityksen ostaminen on nopein tie yrittäjyyteen tai yrityskasvuun

Yrityksen ostaminen on nopein tie yrittäjyyteen tai yrityskasvuun

Yritysten sujuvat omistajanvaihdokset ovat merkittävässä asemassa kuntien elinvoimaisuuden ylläpitämisessä. Moni yrityksen omistaja on eläköitymässä lähivuosina, ja tämä avaa suuria mahdollisuuksia niin nykyisille kuin uusillekin yrittäjille sekä sijoittajille.

Omistajanvaihdos tarjoaa yrityksen ostajalle valmiin asiakaskunnan, vakiintuneet prosessit sekä usein myös ammattitaitoisen henkilöstön. Näiden etujen ansiosta liiketoiminnan jatkaminen ja kasvattaminen on ostajalle helpompaa kuin täysin uuden yrityksen perustaminen. Lisäksi yrittäjyyden polulle lähteminen omistajanvaihdoksen kautta on usein taloudellisesti kannattavampaa, sillä riski ja epävarmuus on pienempi.

Keski-Suomessa on tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia eri toimialoilla, ja yrityksen ostaminen on nyt ajankohtainen ja houkutteleva vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat päästä kiinni valmiiseen liiketoimintaan. YrityskaupaKS-hanke auttaa yrityksen ostamisesta kiinnostuneita tarjoamalla maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa. Palveluun kuuluu lähtötilanteen kartoitus, asiantuntija-avun löytäminen sekä monipuoliset tapahtumat ja koulutukset yritysostosta kiinnostuneille. 

– YrityskaupaKS-hankkeen tavoitteena on myös sujuvoittaa yrityksen myyjien ja ostajien kohtaamisia, ja palvelumme piirissä onkin jo kymmeniä yrityksen myyjiä, jotka suunnittelevat yrityksen myymistä tai etsivät parhaillaan aktiivisesti yritykselleen jatkajaa, vinkkaa omistajanvaihdoasiantuntija Tarja Vartiainen.

– Pyrimme aktiivisesti myös kohtauttamaan yrityksen myyjiä ja ostajia, jos palvelumme piirissä on sopivia ”matchejä”, Vartiainen toteaa.

Yrityksen ostaminen on nopein tie yrittäjyyteen tai yrityskasvuun. Omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiaiselta voi varata maksuttoman ja luottamuksellisen neuvonta-ajan, jossa kartoitetaan mm. ostajan lähtötilanne ja aikataulu sekä mahdolliset rahoitukseen tai asiantuntija-apuun liittyvät tarpeet.

Jos olet miettinyt yrityksen ostamista, nyt on erinomainen hetki toimia. YrityskaupaKS on valmiina auttamaan sinua alkuun!

Lue lisää YrityskaupaKS-palveluista

Tarja Vartiainen
Omistajanvaihdosasiantuntija
puh. 044 351 5499
tarja.vartiainen[at]witas.fi

Euroopan unionin osarahoittama, Yrityskaupaks, Yrittäjät Keski-Suomi, Sydänsuomessa, ELY-keskus, Witas Oy.