Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Korjaamo Uusisalo J.A

HYVY kannusti seuraamaan unen laatua

Kyyjärveläinen korjaamoyrittäjä Jaakko Uusisalo innostui HYVY-koulutuksessa älykellon käyttäjäksi ja alkoi seurata palautumistaan ja unensa laatua. Molemmat ovat nyt parantuneet pienin askelin.

”Olen osallistunut yrittäjäurani aikana moniin yrittäjien hyvinvointitilaisuuksiin, ja aina niistä saa joitakin tipsejä omaan arkeen. Aiemmat hyvät kokemukset innostivat minut mukaan HYVYn valmennukseen. Ja sehän osoittautui ainutlaatuiseksi paketiksi!

Siellä minulle tehtiin ensimmäistä kertaa Firstbeat-mittaus, joka herätteli aika lailla. Printteristä taisi loppua punainen väri, kun tuloksissani oli niin paljon punaista. Vaikka kuvittelin nukkuvani hyvin, sekä uneni laatu että palautumiseni osoittautuivat huonoiksi.

Oloni oli ennen mittausta aika vetämätön, mutta pistin sen luontaisen laiskuuteni piikkiin. Ja kun vointi heikkenee vähitellen, sitä ei helposti itse huomaa. Tulokset pistivät miettimään, mitä voisin tehdä toisin. Esimerkiksi kupin ottaminen iltaisin saa nyt jäädä vähemmälle. Alkoholi heikentää selvästi unen laatua.

Yksi kollega innostui valmennuksen ansiosta hankkimaan älykellon ja innosti minutkin kellon käyttäjäksi. Pystyn seuraamaan siitä unen laatua, liikkumistani ja monia muita asioita. Oman kehon kuuntelua kannattaa näköjään harrastaa. Kello on siinä hyvä sparraaja, mutta siitä ei saa tulla riippaa.

HYVY-valmennus keskittyy olennaiseen ja ravistelee sopivasti. Siinä on hienoa myös sen tieteellinen perusta. Ja jokainen voi edetä pienin askelin omalla polullaan. Mäkisen Elina on loistava hankevetäjä. Hän innostaa mutta ei syyllistä eikä patista. Omille oivalluksille jää riittävästi tilaa.

Näihin hankkeisiin kannattaa lähteä avoimin mielin. Parhaisiin puoliin kuuluu kollegoiden tapaaminen ja kokemusten jakaminen.

HYVY muistutti myös, miten vaikeaa on oppia olemaan itselleen armollinen. Voin käydä hiljaisempana työpäivänä esimerkiksi keskellä päivää lenkillä tai harrastamassa hyötyliikuntaa metsässä hyvällä omallatunnolla – vaikka joku voi luulla, että minulla on liian vähän töitä tai firmallani menee niin loistavasti, ettei minun tarvitse tehdä töitä. Nämä häkit me rakennamme usein ihan itse.

Omasta kunnosta kannattaa huolehtia, kun sitä vielä on. Ja jos ei muuten muista tutkailla vointiaan, niin voihan sitä joskus vaikka soittaa itselleen ja kysäistä, miten menee.

Jaakko Uusisalo alkoi pyörittää vuonna 1994 sekä yritystään Korjaamo Uusisalo J.A.:ta että sukunsa maatilaa. Korjaamo keskittyy autojen huoltoihin ja korjauksiin, maatila viljan viljelyyn ja metsänhoitoon.

Tutustu Jaakon yritykseen
facebook.com/KorjaamoUusisaloJ.A

Tutustu Firstbeat-hyvinvontianalyysiin
www.firstbeat.com/fi/tyo-ja-hyvinvointi/hyvinvoinnin-ammattilaiset/hyvinvointianalyysi/

Tärkeäksi koetun panostuksen seutukunnan yrittäjien hyvinvointiin on mahdollistanut Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima HYVY – hyvinvoiva yrittäjä ja hyvinvoiva yritys -hanke. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2019 – 31.3.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), kunnat sekä toimenpiteissä mukana olevat yritykset.

ESR
VipuvoimaaEU
ELY
Witas Oy logo
KARSTULANSEUTU
SAARIJÄRVI_TUNNUS6
Kannonkoski logo posa
Kyyjärvi vaakuna 500px.svg