Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

Kantolan tila

HYVY tarjosi hienoja yrittäjien kohtaamisia

Saarijärveläinen maatalousyrittäjä Aino Kankaanpää arvostaa HYVYssä erityisesti muiden yrittäjien kohtaamista. Tiimin tiivis yhteys ja oma pysähtymisen opetteleminen kantavat häntä vielä pitkään.

HYVY-hankkeen hyvinvointivalmennus ja Keskitalven pysähdys -yöretki avasivat maatalousyrittäjä Aino Kankaanpään silmät asioille, joita hän ei aiemmin nähnyt näin kirkkaasti.

– Aloin katsoa omaa elämääni, hyvinvointiani, yritystäni ja yrittäjyyttäni uusin silmin. Kaiken kaikkiaan HYVYstä on ollut minulle valtavasti hyötyä. Aiemmin en osannut ajatella tarvitsevani mitään tällaista, mutta nyt tiedän, että tarvitsin, hän tiivistää.

Kun maatalousyritys pyörii kotona, se on läsnä jatkuvasti. Työ ja muu elämä kietoutuvat erottamattomasti yhteen.

– HYVY herätti minut huomaamaan, että voin viedä yritystäni eteenpäin ja saada samalla aikaa itselleni ja hyvinvoinnilleni. Etenkin työnohjaus toi hienosti esille arjen pysähtymisen merkityksen. Joka päivä pitäisi antaa mahdollisuuksia ja tilaa omille tarpeilleen. Voin esimerkiksi lähteä keskellä päivää hyvällä omallatunnolla lenkille, jos aikaa vapautuu sopivasti.

Aino sanoo saaneensa kaikista HYVY-tapaamisista parempaa työfiilistä ja hyvinvointia. Kaikkein tärkeintä hänelle oli kuitenkin vuorovaikutus muiden yrittäjien kanssa.

Hän hämmästelee vieläkin, kuinka ryhmässä saattoi syntyä lyhyessä ajassa niin syvä keskinäinen luottamus ja tiivis yhteys. Mahdollisuus tavata muita yrittäjiä oli alun perin myös se tärkein syy, joka houkutteli Ainon osallistumaan HYVYyn.

– Oli hienoa olla porukassa, jossa omaa yrittäjyyttään ei tarvinnut selitellä. Olimme kaikki samalla viivalla, vaikka yritykset ja ihmiset olivat erilaisia. Omia ongelmiaankin oppi suhteuttamaan, kun kuuli, että muilla on samanlaisia mietteitä. Koska yrittämiseni on pääasiassa yksin puurtamista, tämä vuorovaikutus oli minulle todella tärkeää.

Keskitalven pysähdys -retkellä Aino pääsi myös HYVY-ohjaajaksi. Hän opiskelee joogaopettajaksi Suomen Joogaopistossa ja toimii ohjaajana kansalaisopistossa. Retkellä hän sai mahdollisuuden harjoitella ohjaustyötään ja veti omalle HYVY-ryhmälleen SJL-joogaa, joka mukailee jokaisen osallistujan omia lähtökohtia.

– Toivottavasti pystyin sitä kautta tarjoamaan muille uusia välineitä hyvinvointiin.

Aino Kankaanpää on toiminut Saarijärvellä Kantolan maitotilan yrittäjänä kymmenen vuotta. Perheessä on kolme lasta, ja myös Ainon puoliso Petri on mukana yrityksessä. Tilan elämää voi seurata Instagramissa @Kantolan tila.

Tärkeäksi koetun panostuksen seutukunnan yrittäjien hyvinvointiin on mahdollistanut Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima HYVY – hyvinvoiva yrittäjä ja hyvinvoiva yritys -hanke. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2019 – 31.3.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), kunnat sekä toimenpiteissä mukana olevat yritykset.

ESR
VipuvoimaaEU
ELY
Witas Oy logo
KARSTULANSEUTU
SAARIJÄRVI_TUNNUS6
Kannonkoski logo posa
Kyyjärvi vaakuna 500px.svg