Siirry suoraan sisältöön

Witas Oy

AK-Isännöinti Oy

HYVY pisti unen seurannan uuteen uskoon

Isännöintiyrittäjä Atro Kallio Kannonkoskelta innostui HYVY-valmennuksen jälkeen hankkimaan kellon, jonka avulla hän seuraa unensa laatua. Hän myös patistaa itseään nukkumaan iltaisin entistä aiemmin.

HYVY-valmennus kannusti yrittäjä Atro Kalliota hillitsemään stressiä säännöllisellä töiden tauotuksella samoin kuin liikunnalla. Hän myös innostui hankkimaan älykellon, josta unen laatua on helppo seurata jatkuvasti.

– HYVYn arvo oli siinä, että se herätti hyviin asioihin sekä opetti seuraamaan ja havainnoimaan omaa vointia ja jaksamista, Atro toteaa.

Hän sai valmennusta niin ravitsemuksen, stressinhallinnan kuin liikunnankin ammattilaisilta. Osana sitä hänelle tehtiin Firstbeat-mittaus sekä valmennuksen alussa että lopussa.

Ja se osuikin nappiin.

– Valmennuksessa pystyin keskittymään itselleni olennaisiin asioihin ja käsittelemään niitä valmentajien kanssa perusteellisesti. Varsinaisia yllätyksiä ei tullut, mutta tärkeitä asioita nousi pohdittaviksi. Elämänmuutoksia on vaikea tehdä, jos muutosten tarvetta ei ensin tiedosta, Atro kiittää.

Firstbeat-mittaus paljasti liian lyhyet yöunet, mikä heijastuu jaksamiseen hektisessä työssä. Älykello on nyt hyvä apuri tottumusten muuttamisessa.

– Pidän kelloa yötä päivää, otan sen pois vain saunassa. Unen lisäksi siitä tulee välillä vilkaistua päivän porrasnousuja ja askelmääriäkin, vaikka en pysty nyt satsaamaan liikuntaan niin paljon kuin pitäisi. Vilkuilen myös sitä, kertyykö minulle työpäivän aikana palauttavia hetkiä. Ja yllättäen niitä kertyy.

Valmennuksen jälkeenkin Atron työpäivät venyvät omassa isännöintiyrityksessä jopa 12–13-tuntisiksi.

23-vuotiaat Ira ja Miki hämmästelevät nyt, miten nopeasti yrityksen perustaminen lopulta sujui. Yhteistyö Witaksen kanssa alkoi tänä vuonna tammikuun alussa, ja Vts Bowling Oy syntyi jo helmikuun alussa 2021. Uudet yrittäjät saivat starttirahan, joka on turvannut toiminnan alkuvaiheita.

– Työt on tehtävä, kun niitä on, ja asiakkaiden palveleminen on aina ykkösenä. Usein tulen kokouksista kotiin iltayhdeksältä tai -kymmeneltä, enkä malta mennä heti nukkumaan. Minun parhaat palauttavat hetkeni ovat yleensä silloin, Atro kertoo.

Kannonkoskella asuvan Atro Kallion isännöintiyrityksellä on toimipisteet Saarijärvellä ja Karstulassa. Yritys on toiminut vuodesta 2008 lähtien, ja työntekijöitä on 6–7.

Tärkeäksi koetun panostuksen seutukunnan yrittäjien hyvinvointiin on mahdollistanut Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima HYVY – hyvinvoiva yrittäjä ja hyvinvoiva yritys -hanke. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2019 – 31.3.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), kunnat sekä toimenpiteissä mukana olevat yritykset.

ESR
VipuvoimaaEU
ELY
Witas Oy logo
KARSTULANSEUTU
SAARIJÄRVI_TUNNUS6
Kannonkoski logo posa
Kyyjärvi vaakuna 500px.svg